VIDEO - Derry kantoi menipu, padam semua bukti selepas terbongkar dakwaannya terhadap Mondy direka

Derry kantoi menipu, padam semua bukti selepas terbongkar dakwaannya terhadap Mondy direka

"Tambahan Beliau bukanlah ustaz, hanya artis yang berhijrah dengan mengubah pemakaian dengan beserban dan berjanggut panjang kemudian dianggap ustaz oleh orang ramai"


PETALING JAYA – Penyanyi rap, Caprice mendedahkan bahawa telefon Mondy Tatto telah dirampas oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Perkara tersebut dimaklumkan menerusi satu hantaran di Insta Story Caprice, atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 33.

Di dalam beberapa hantaran sebelum itu, Caprice memuat naik beberapa video pendakwah Indonesia, Ustaz Derry Sulaiman yang mendakwa Mondy Tatto melakukan fitnah terhadap pendakwah kontroversi, Ustaz Ebit Lew.

Ustaz Derry di dalam satu video siaran langsungnya menunjukkan perbualan bersama Mondy di aplikasi WhatsApp, yang menyatakan pengakuan Mondy menerusi podcast baru-baru ini semuanya adalah fitnah.

Bagaimanapun, Caprice meragui perbualan tersebut adalah daripada Mondy ekoran ejaan ‘Mondi’ yang tidak pernah digunakan wanita itu dalam mana-mana hantaran mahupun perbualan di WhatsApp.

Justeru, Caprice meragui bagaimana Mondy boleh berbual bersama Ustaz Derry sedangkan telefon wanita itu sudah pun dirampas oleh pihak polis.

“Oh dan yang paling best (seronok), telefon Mondy dah kena rampas dari PDRM.

“Lain kali ustaz nak tipu, cuba kaji habis dulu orang korang nak fitnah tu,” tulis Caprice.Setelah diselidiki latar belakang Derry, beliau bukanlah ustaz, beliau hanyalah artis yang behijrah dengan merubah penampilan kepada beserban dan berjanggut kemudian dianggap ustaz oleh orang ramaiKononnya bukti fitnah telah dipadam Derry@liputan_7

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!

Yolooo